Bodyscanning

Bodyscanning

Met Body Scanning CRM - een innovatief meetsysteem - kunnen wij iedere klant in korte tijd opmeten. Dit gebeurd met behulp van de computer en laserstralen, zodat u niet wordt aangeraakt. Het systeem is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieurs en tweewielerspecialisten.
De zes punten van uw lichaam worden gescand zonder dat u hierbij aangeraakt wordt:
* Functionele lengte
* Schouder hoogte
* Arm lengte
* Bekkenkam hoogte
* Vuist hoogte
* Been lengte

Tijdens deze fietsmeting wordt er ook gevraagd naar uw persoonlijke voorkeuren - waar en waarvoor gaat u de fiets gebruiken en aan welke eisen moet de fiets voldoen. Daarna adviseren wij u graag over de type fiets die het meest geschikt voor u is. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens in het Body Scan systeem. Het systeem berekent dan afhankelijk van het type fiets de gewenste zitpositie en de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel, stand van het zadel t.o.v. trap-as, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Het Body Scan Systeem meet al deze maten uit, zodat wij de fiets perfect voor u kunnen afstellen.

Het uitvoeren van de meting en het afstellen van de nieuw fiets kost €89.95,= (inclusief eventueel te vervangen materialen, zoals b.v. een kortere A-head (Exclusief meerprijs carbon delen).
Voor een bestaande fiets daarvan zijn de kosten € 119.95  (inclusief eventueel te vervangen materialen, zoals b.v. een kortere A-head (Exclusief meerprijs carbon delen).
Dus zit uw bestaande fiets niet helemaal lekker, kom dan gerust langs.

Voetmeting

Bij het fietsen last van tintelende voeten, wat dan door een verkeerde houding weer leidt tot zere knieën? Ondanks die fietsschoenen blijft u daar last van houden! De oorzaak ligt er vaak aan dat de harde zool van een fietsschoen een verkeerde druk op u voeten geeft. En in tegesstelling tot normale schoenen past zo'n harde zool zich niet aan uw voet aan. Maar met een eenvoudig, bij uw voet passend inlegzooltje zijn de klachten waarschijnlijk zo verholpen!
Hoe werkt dat dan? Nou als volgt
Beenstelling:
1.    Ga rechtop staan met de hielen tegen elkaar. Druk nu de knieen naar achteren. 
2.    Ontstaat er een ruimte tussen de knieen die meer dan twee vingers is? O 
3.    is de ruimte tussen de knieen kleiner als ca. twee vingers breed ? II 
4.    Is er tussen de knieen bijna geen ruimte omdat ze tegen elkaar drukken ? X 

U gaat (zonder schoenen aan) op de Footdisc staan. Na 5 seconden verschijnt er een afdruk van uw voet op de Footdisc.
Cyclesport Apeldoorn zal naast het voettype ook uw beenstelling bepalen om zo de juiste inlegzolen aan te kunnen bieden. Er zijn 3 orthopedische 3D-uitvoeringen van de SQlab inlegzolen.Heeft dit interesse bij u opgewekt? komt u eens langs bij ons in de winkel aan de Asselsestraat 98  in Apeldoorn